maandag 3 december 2018

Voorstelling ‘Ver’ van Lize Pede - Zondag 18 november 2018


Zondag 18 november 2018 was het Kunstendag voor Kinderen en hebben de ambassadeurs genoten van ‘Ver’ van Lize Pede en een fijne workshop door de Tekenacademie van Heusden-Zolder. 
‘Ver’ is net zoals de vorige voorstelling ‘Licht!’ een voorstelling vol licht en donker. Maar in plaats van dans werd er hier veel beeldende kunst getoond, ‘Ver’ leek wel bijna op een bewegende tentoonstelling met mooie muziek. Met o.a. schaduwspel en figuren werd het verhaal verteld van duizenden Chinezen die de overtocht maakten naar Europa tijdens de Eerste Wereldoorlog. We vonden het heel leuk dat er een verhaal in de voorstelling zat en de bewegende beelden van Lize Pede vonden we ook mooi.

Voor de voorstelling heeft Siel meer verteld over het verhaal. Met een echte atlas zijn we gaan kijken hoe lang deze overtocht 100 jaar geleden geduurd moet hebben. Daarna hebben we in de voorstelling gezien hoe Lize Pede dit verhaal vormgegeven heeft met papier, spiegels, licht en schaduw.

Achteraf hebben we dan zelf een echt kunstwerk mogen maken samen met de leerkrachten van de tekenacademie. Onze werkjes zijn stuk voor stuk echte pareltjes.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten